Djevelen og frøken Prym

djevelen-og-frk-prymSjanger: Roman

Forfatter: Paulo Coelho

Forlag: Bazar forelag

Utgivelsesår: 2012

Sidetall: 198

Originaltittel: O demónia e a Srta, Prym

Oversatt av Anne Elligers

 

I nesten femten år hadde gamle Berta tilbrakt hver dag med å sitte ute å se over den lille landsbyen Viscos, og snakke med sin avdøde ektemann. Hun ventet på djevelen som kommer, som hennes ektemann hadde spådd. En dag kom en fremmed som skulle bo i landsbygden i en uke.

I skogen begravde han 11 barrer av gull. På vei tilbake møter han Chantal Prym, en ung og vakker kvinne som er lei av den idylliske naturen og det langsomme livet. Den fremmede viser henne de gjemte skattene og lover at de vil tilhøre landsbyboerne om de er enige om å drepe noen.

Det er et  slaget i den unge kvinnen; en kamp mellom hennes engel og hennes djevel. Hun ser gullbilletten til å flykte, likevel er det noe som holder henne tilbake.

Er mennesker gode eller onde?

 

I Djevelen og frøken Prym skildrer Paulo Coelho kampen mellom det lyse og det mørke i hver og en av oss, og det vi alle strever etter; å tørre å følge våre drømmer og overvinne frykten som hindrer oss i å virkelig leve.

Jeg (mildt sagt) elsket denne romanen. Fra og med første siden skjønner du at dette er mer en bare en historie og jeg leste hele i ett stort jafs. Etter å ha lest de fleste romanene til Paulo Coelho er denne fortsatt favoritten, som titt og ofte kommer i tankene mine. Denne boken vil sitte med deg i lang tid fremover, og ikke vær overasket om du leser den flere ganger enn en!

 

 

Dette innlegget vart lagt inn i Bokmeldingar med merkelappane . Bokmerk fastlenkja.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *