Opp i flammer

flammer

Forlag: Gyldendal forlag
Forfatter: Suzanne Collins
Utgitt: 2009
Sider: 469
Emne: ungdomslitteratur, science fiction, dystopi, eventyrfiksjon, utopisk og dystopisk litteratur
Dødslekene (The Hunger Games) er en trilogi skrevet av den amerikanske forfatteren Suzanne Collins. Den første boken heter Dødslekene (The Hunger Games), den andre Opp i flammer (Catching fire) og den tredje Fugl Føniks (Mockingjay). Collins startet karrieren sin i 1991 som forfatter til barne-tv program i Nickelodeon. Senere ble hun inspirert til å skrive sine egne barne- og ungdomsbøker. Dødslekene er inspirert av Alice in Wonderland.

Dødslekene
«Opp i flammer» er den andre boken i trilogien, og oppfølgeren av Dødslekene. Alle tre bøkene er oversatt til norsk (bokmål) av Torleif Sjøgren-Erichsen. Trilogien er solgt til 32 land, og har vunnet mange priser, bl.a.: Cybils Award for Young Adult Fantasy & Science Fiction, New York Times Notable Book, Horn Book Fanfare Book, Publishers Weekly Best Book og Booklist Editor’s Choice. I 2011-2014 har Dødslekene blitt filmatisert. Fugl Føniks del 2, kommer ut i slutten av 2015.

«Opp i flammer»
Mot alle odds vant Katniss Everdeen og med tributten fra distrikt tolv, Peeta Mellark, de 74. Dødslekene. Men seieren ble deres mot det mektige Capitols vilje. Nå har Capitol mistet ansikt og autoritet. De føler seg lurt.
«Opp i flammer» fortsetter gjennom seiersturneen hvor Katniss og Peeta spiller vilt forelsket, og tvinges til å møte familiene til sine drepte konkurrenter. President Snow er ikke særlig begeistret over den lille opptredenen deres. Han har lagt merke til at Katniss har gitt nytt håp om frihet til distriktene. Starten på et opprør er i gang. Dette vil President Snow få slutt på.
En kort stund etter at Katniss og Peeta har kommet hjem etter turneen blir de 75. Kvartsekellekene arrangert. I disse lekene er det 24 tidligere vinnere som må delta. Både Katniss og Peeta blir valgt. De 75. Lekene har nye regler, overraskelser og stigende spenning blant menneskene i Panem mot Capitol. En spennende tid er i gang.

Min vurdering
Jeg valgte å lese Opp i flammer av Suzanne Collins fordi det er oppfølgeren av Dødslekene som var veldig bra. I tillegg hadde en venninne av meg anbefalt trilogien. Opp i flammer er fylt med spenning, kjærlighet, dramatikk og humor. Jeg ble lett revet med i handlingen og det var nesten så jeg følte det Katniss føler.
Forfatteren er flink til å beskrive alt på en spennende og interessant måte. Når Katniss er på arenaen, får Collins tydelig fram hvordan det er å føle seg hjelpeløs og hvordan det er når håpet nesten har forsvunnet.
Jeg likte at Opp i flammer ga meg lyst til å lese videre, og at den stigende spenningskurven gjorde boken bedre og bedre jo mer jeg leste.
Alt i alt var dette en gøy bok. Den var annerledes og interessant. Trilogien er virkelig verdt å lese, og jeg anbefaler den til alle som liker eventyr og action bøker.

Dette innlegget vart lagt inn i Bokmeldingar med merkelappane , , , . Bokmerk fastlenkja.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *